Úvod »KATEGORIE PRODUKTŮ»Potraviny a zdravá výživa » Černá sůl jemná - KALA NAMAK 200g Healing Nature
Nerafinovaná vulkanická sůl, známá také jako kala namak se těží ručně v sopečných oblastech Pákistánu. Ve skutečnosti je spíše růžovo-šedá díky vysokému obsahu železa a jiných, pro člověka důležitých, minerálů.
Díky své typicky vajíčkové chuti oživuje a dochucuje jakékoli jídlo.
Himálajská sůl na rozdíl od té klasické bílé není rafinovaná, nijak chemicky upravovaná a neobsahuje žádná aditiva.
Miliony let stará sůl pochází z období, kdy byl Himálaj ještě pod vodou, těží se v pákistánských dolech a řadí se mezi nejčistší a nejkvalitnější soli na světě. Říká se jí také „bílé zlato“.
Himálajská sůl obsahuje velké množství minerálů a stopových prvků v přirozené podobě – vápník, draslík, hořčík, železo, zinek, mangan, stopové množství jódu a mnoho dalších.
Černá sůl se pak skládá hlavně z chloridu sodného a stopového množství síranu sodného, hydrogensíranu sodného, hydrogensiřičitanu sodného, sulfidu sodného, sulfidu železa a sirovodíku. Vzhledem k přítomnosti železa a dalších minerálů má sůl růžovošedou barvu
Sůl se těží ručně, je omývána a sušena na slunci. Pouze asi 10 % vytěžené soli je možné použít jako stolní sůl.
Dle ájurvédy je slanost jednou ze základních chutí v lidském životě. Slaná chuť je nezbytná pro růst, pro udržení rovnováhy vody a elektrolytů, pro správné trávení, vstřebávání a odstraňování toxinů.
Sůl kala namak se používá jako pomoc při nadýmání, čištění střev a trávení – vyrovnává přirozenou produkci kyselin v žaludku a stimuluje produkci žluči v játrech, napomáhá trávení potravy a zvyšuje chuť k jídlu. Uklidňuje Vátu a zvyšuje Pittu a Kaphu.
Tip: Může nahradit chuť vajíček ve veganských pokrmech.
Použití: Pro ochucování teplých i studených pokrmů.
Složení: krystalická sůl jedlá (obsah NaCl 98%)
Upozornění: Skladujte v suchu.
Dodavatel-výrobce: Day Spa Shop s.r.o., Cejl 107, 602 00 Brno
NEJPRODÁVANĚJŠÍ