Úvod »KATEGORIE PRODUKTŮ»Potraviny a zdravá výživa » Healing Nature BIO ZÁZVOR MLETÝ, 100 gr
Zázvor (oddenek) v bio kvalitě je nezbytnou součástí indické a čínské kuchyně. Používá se do sladkých i slaných pokrmů (pečiva, guláše, pečených mas), ale i do piva nebo limonád.
DLE ÁJURVÉDY: Sušený zázvor (šunthí) má horkou povahu, je ostrý, zvyšuje žluč. Toto radžasické koření snižuje Vátu a Kaphu.
Složení: zázvor pravý* (Zingiber officinale) - oddenek *Z ekologického zemědělství
Země původu: Indie
Hmotnost: 100 g
Dodavatel-výrobce: Day Spa Shop s.r.o., Cejl 107, 602 00 Brno
Níže pár výborných receptů z knih od Ivy Georgievové, které můžete zakoupit zde.
Čočková slaná kaše
Červenou čočku vaříme se saturajkou, jemným kari, kmínem, koriandrem (mletým),zázvoru, solí, je možné přidat bazalku, tymián. Pokud bychom chtěli kaši použít i na svačinu nebo večeři je možné si dle uvážení ještě orestovat na ghí cuketu ( přidat koření, kurkumu) a kaši na talíři s ní polít.
Basmati rýže s cizrnou a salátem
(recept je asi na 2 porce)
Cizrna (1 hrnek nevařené), basmati rýže (1 hrnek nevařené), zázvor, jemné kari, kmín, koriandr mletý, saturajka,
ghí, sůl, Garam Masala,tymián.
Namočenou cizrnu se saturajkou uvaříme do měkka, taktéž zvlášť uvaříme basmati rýži. Na ghí orestujeme koření, množství dle vaší chuti. Přidáme lžičku zázvoru. Takto připravenou cizrnu smícháme s uvařenou basmati rýží a pokrm je hotov.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Organic Milk Thistle Extrakt (Ostropestřec mariánský)
Silná kombinace kurkuminu a piperinu.